ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ-ΔΟΓΜΑ-ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΓΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» των δανείων των Ελλήνων. H μεγάλη λογιστική κομπίνα των τραπεζών.

Η «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» των δανείων των Ελλήνων. H μεγάλη λογιστική κομπίνα των τραπεζών.




    Το βιώσαμε όλοι οι Έλληνες. Ένα λεγόμενο τραπεζικό έπος. Μία «ΤΡΑΠΕΖΙΑΔΑ». Ειδικά από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και μετέπειτα. Τώρα είναι άξιον απορίας γιατί αυτό αποκαλείται σκάνδαλο και όχι απάτη, όταν η φούσκα διογκώθηκε με προτροπές και διαφημίσεις μέσω αρωγής και «ομπρέλας» της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και υπό την εθελοτυφλία του τότε κεντρικού τραπεζίτη μας (μετέπειτα πρωθυπουργού του PSI των ταμείων με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) Λουκά Παπαδήμου που άφησε την απάτη να εξελιχθεί. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν. Δύο δεκαετίες εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας το έργο με συνεχώς νέα κατορθώματα που λαμβάνουν χώρα μέχρι και τώρα τέλος 2021.


    Έκλεισε λοιπόν η δεκαετία του ΄90 με αποταμιεύσεις Ελλήνων να κάνουν φτερά. Να πουλάνε περιουσίες και να δανείζονται από τις τράπεζες για να καλύψουν τις χασούρες. Και πάνω στην βράση κόλλησε και το σίδερο της ένταξης της χώρας στο ευρώ που, όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία, έγινε με χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία. 

  

    Η είσοδος στο ευρώ άνοιξε τις κάνουλες διοχέτευσης φρεσκοκομμένου χρήματος. Και ποιές θα ήταν οι σωλήνες της χρηματικής ροής; Μα οι εξυπηρετικές και φιλικές προς όλους μας τράπεζες. Οι οποίες άρχισαν να αυξάνουν τα καταστήματά τους παντού, να εισέρχονται τραπεζικά ιδρύματα από το εξωτερικό και να ιδρύονται νέα στην ελληνική αγορά. Τα κέρδη από την προσφορά χρήματος τεράστια. Τα τέλη, οι προμήθειες και οι υπέρογκοι τόκοι. Δανεισμός για τα πάντα. Στον αέρα και χωρίς έλεγχο και εγγυήσεις. Και η φούσκα διογκώθηκε υπό το βλέμμα τότε κυβέρνησης  ΝΔ-Καραμανλή και Τράπεζας της Ελλάδος. Και έτσι έκλεισε η δεκαετία 2000-2010. Με δανεισμούς σε όλα τα πεδία αλλά και την οικονομία να κινείται σε υψηλούς καταναλωτικούς  ρυθμούς. Και να βρίσκονται τα εισοδήματα και οι μισθοί σε ικανοποιητικά επίπεδα.


    Και κάπου εκεί έρχεται το shock (χτύπημα) από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Είσοδος σε μνημόνιο! Η οποία, όπως επίσης αποκαλύφθηκε, έγινε με παραποιημένα οικονομικά στοιχεία ώστε να εμφανίζουν μεγάλο δημόσιο χρέος. Σφαγιάστηκαν μισθοί, συντάξεις, χάθηκαν εισοδήματα, έκλεισαν και κλείνουν επιχειρήσεις προξενώντας μεγάλη ανεργία, μετανάστευσαν  Έλληνες.


    Εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια στον αέρα και οφειλές στα δημόσια ταμεία μη εξυπηρετούμενες. Το κράτος δανειζόταν με δόσεις χρημάτων για να καλύπτει τις ανάγκες του ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες επέτυχαν το πραγματικά εκπληκτικό κατόρθωμα να τους χορηγηθεί δημόσιο χρήμα ενώ απορρόφησαν τις κρατικές σε μια νύχτα σχεδόν τσάμπα με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ Σαμαρα. Έλαβαν περίπου 700 δις ευρώ για διάφορους λόγους και σε διάφορες χρονικές στιγμές και πράξεις.  Όλα αυτά βεβαίως τεχνηέντως πλασμένα καθώς ποτέ δεν υπήρξε πραγματικό οικονομικό πρόβλημα ούτε υπάρχει. Στήθηκε.



    Κύριος λόγος της χρηματοδότησης ήταν τα κόκκινα δάνεια που άνηκαν στα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών. Διότι αν δεν το γνωρίζατε οι τίτλοι από τις συμβάσεις των δανείων αποτελούν την κύρια περιουσία τους την οποία διαχειρίζονται κερδοσκοπικά με πλείστους τρόπους. Πήραν 50 δις για τα «κόκκινα». Όμως το ποσό που πήραν για να καλύψουν ζημιές και να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά ήταν 550 ολόκληρα δις. Ουδέποτε επιδόθηκαν σε παροχή ρευστότητας. Το έργο συνεχίστηκε και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Τσίπρα-Καμμενου. Κάπιταλ κοντρόλ, τεράστια ποσά δεσμέυτηκαν μέσα στις τράπεζες, νέα μνημόνια, παράδοση του κρατικού μηχανισμού και των ταμειακών διαθεσίμων στην ΑΑΔΕ με πάνω από 700 δις έσοδα στους προϋπολογισμούς.


    Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Ποια δάνεια εκκαθαρίστηκαν των οποίων οι τίτλοι δόθηκαν έναντι όλων αυτών των δισεκατομυρίων; Όλα; Πανελλαδικά; Τα τεράστια έσοδα των προϋπολογισμών που λιμνάζουν; Και η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι «πανταχού παρούσα» δήθεν τι κάνει;


    Και στο μέτωπο των δανειοληπτών τι συνέβη και συμβαίνει; Πιέστηκαν και πιέζονται με κάθε διαθέσιμη διαδικασία να υπογράψουν νέες συμβάσεις  αναδανειοδότησης (νεωτερικός όρος όπως το δικό τους «ανακεφαλαιοποίηση») με ρυθμιζόμενες τις απαιτήσεις των τραπεζών.


    Νομικά όμως εμφανίστηκε πρόβλημα. Σε υποθέσεις πολιτών, που αντέδρασαν δικαστικά στις επιθέσεις των τραπεζών, προέκυψε απουσία απαραίτητου συνοδευτικού εγγράφου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που δίνει πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο να την εκπροσωπεί δικαστικά για κάθε δάνειο ξεχωριστά. Επίσης εξώδικα αιτήματα δανειοληπτών, που τους καταγγέλθηκε το δάνειο, να τους δώσει η τράπεζα την ακριβή οφειλή που προκύπτει από τον ισολογισμό της και την εκκαθάρισή του δανείου για να προβεί στην καταγγελία, έμειναν αναπάντητα.


    Τελικά οι τράπεζες έχουν τους τίτλους των δανείων στην κατοχή τους;  Ή όχι; Μήπως τους κατέθεσαν όλους για να πάρουν τα λεφτά του κράτους; τα λεφτά των πολιτών; Εάν δεν έχουν δάνεια στα χέρια τους νομιμοποιούνται να ζητούν οφειλές;


    Και τότε φτάνει η 12η Δεκεμβρίου 2019 όταν και υπερψηφίζεται από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» που νομοθετεί την χορήγηση εγγυήσεων του δημοσίου για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων των τραπεζών ταυτόχρονα με την μεταβίβαση τους σε FUNDS  του εξωτερικού που κύριοι ιδρυτές και μέτοχοι είναι οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες. Με τις άδειες για ακόμη μία φορά της Τράπεζα της Ελλάδος.


    Φτιάχνουν τίτλους αξίας και τους δίνουν στις απαιτήσεις; Δηλαδή δίνουν τίτλο αξίας σε αυτά που ισχυρίζονται οι τράπεζες ότι τους οφείλονται και τα απαιτούν από τον κόσμο; Ξανά; Και με εγγυήσεις του δημοσίου για να πάρουν βρέξει χιονίσει ό,τι απαιτούν;


    Και οι τίτλοι από τις συμβάσεις των δανείων που είναι; Πέθαναν και θάφτηκαν μαζί με τις συμβάσεις των δανείων; Τα εκτέλεσαν; Τα καθάρισαν τελικά ρίχνοντας πάνω τους καυτό δημόσιο χρήμα;


    Μετά όμως τα αναστήθηκαν  τα δάνεια. Έφτιαξαν τους κλώνους τους. Και τους ονόμασαν «απαιτήσεις»! Και από τούδε τα FUNDS δίνουν και πληρεξούσια σε δικηγόρους.


 Άλλωστε «ΤΙΤΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ) πλέον!


    Τώρα αν η περιγραφή των γεγονότων αποτυπώνει ένα προμελετημένο διαρκές ληστρικό πλιάτσικο από εγκληματική οργάνωση ή όχι, το αφήνουμε στην κρίση σας.


Αυτά λοιπόν τα κατορθώματα της «ΤΡΑΠΕΖΙΑΔΑΣ» στην χώρα Τραπεζιστάν.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ
 ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 
ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
ΓΙΑ ΝΑ
 ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 
ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ,
 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-
Ε.ΣΥ."


=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


=======================
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

=======================
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/

=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .

=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ